Krav Maga

Kids & Teens - za djecu

Ukratko


Treninzi za djecu i tinejdžere provode se prema međunarodno priznatom programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global. Treninzi su prilagođeni za djecu od 5 do 13 godina i provode se u manjim grupama (do 15 djece) gdje se uz stručno vodstvo radi na motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi primjerenoj za dob polaznika. Djeca kroz igru i trening razvijaju funkcionalne sposobnosti, stječu samopouzdanje, usvajaju zdrave životne navike, te savladavaju tehnike samoobrane za slučaj neugodnih situacija, odnosno napada.

Treninzi samoobrane pogoduju pravilnom tjelesnom razvoju djeteta, pomažu pri regulaciji tjelesnih masnoća, jačaju kosti i mišiće, umanjuju rizik pojave dijabetesa kod djece ili prekomjerne težine. Djeca koja su tjelesno aktivna imaju manje problema s nesanicom i bolje se nose s tjelesnim i emocionalnim izazovima svakodnevice. Tipičan trening samoobrane za djecu omogućuje razvoj u bilo kojem pogledu života – bilo da se radi o vježbanju koncentracije za učenje u školi, o stjecanju navika pomaganja bližnjima, poštivanju starijih ili da se radi o motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi primjerenoj za njihovu dob.

Dijete će razviti izdržljivost, snagu i fleksibilnost u vrlo kratkom vremenu, naučiti obraniti sebe i druge od učestalih napada, a pritom će se i zabaviti uz raznovrsne igre i odličnu ekipu.

Krav Maga na engleskom jeziku


Od rujna 2018. godine održavamo i Krav Maga treninge koji se održavaju na engleskom jeziku, a cilj je da polaznici, uz usvajanje tehnika Krav Mage prilagođenih njihovoj dobi, usvoje i engleski jezik. Na ovaj način bi polaznici uz motoričke razvijali i verbalne vještine.

Često postavljana pitanja


Kako izgleda jedan Krav Maga Kids & Teens trening?

Treninzi se baziraju na povećanju opće razine motorike i kondicije te na učenje specifičnih tehnika Krav Mage.

Trening započinje zagrijavanjem: kružno, samostalno ili s partnerom, te uz razne igre. Nakon toga slijedi razgibavanje: vježbe snage (osnovne, poput sklekova, trbušnjaka i čučnjeva) ili specifične vježbe ovisno o tehnikama koje se taj dan rade. Glavni dio treninga čine Krav Maga tehnike ili udaračke tehnike te isprobavanje istih s instruktorom. Kraj treninga je rezerviran za funkcionalne igre, hrvanje ili izvođenje naučenih tehnika sve dok se djeca ne izmore.

Hoće li dijete postati agresivno trenirajući Krav Magu?

Ne! Vaše će dijete ili tinejdžer nakon ovog programa moći zaštititi sebe ali čak i pomoći prijateljima ukoliko bi se našli u opasnosti. Djeca i mladi su nažalost često izloženi maltretiranju, napadima i zlostavljanju. Uz ovaj program mladi u razvoju će steći samo još više samopouzdanja a naši instruktori će ih osim tehnika i izgradnje njihova tijela naučiti kako izgraditi karakter i osobnost poučavajući ih sportskoj časti, pravednoj borbi i poštenju.

Kolika je mogućnost ozljede prilikom treninga?

Specifičnost ovih treninga je upravo učenje tehnika kroz igru i zabavu tako da su mogućnosti za ozljedu jako male. Naši instruktori prije svega paze na sigurnost djece te im pokazuju kako pravilno izvoditi vježbe koje prilagođavaju dobi i mogućnostima svakoga djeteta. Dakle, ozljede koje su moguće na treningu su jednako moguće kao i one koje se mogu dogoditi na dječjem igralištu.

Prednosti Krav Maga Kids & Teens treninga:

  • Izgradnja osjećaja za timski rad i zdrave životne navike
  • Povećanje samopouzdanja u ključnim godinama za razvoj djece
  • Kroz igru i bez opterećenja naučiti tehnike za samoobranu
  • Dijete će se kretati u pozitivnoj sportskoj atmosferi i ekipi