Krav Maga Safe & Fit

Samoobrana i fitness za žene

Ukratko


KRAV MAGA SAFE&FIT, jedinstven program za žene koji ima idealan omjer tehnika samoobrane, kondicijskih elemenata i mentalnog treninga.
• Osnove udaračkih tehnika
• Oblikovanje tijela uz pomoć rekvizita i vlastite težine
• Konfliktna komunikacija
• Donošenje odluka pod stresom

Često postavljana pitanja


Što je Krav Maga

To je sustav cjelovit i učinkovit sustav samoobrane koji je namijenjen svima, nevezano uz dob, spol i predznanje. Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice, vrlo je efikasan i u kratkome roku može dovesti polaznika do određenog cilja. Sustav je baziran na znanosti i iskustvu i pruža mogućnost samoobrane ili obrane svojih bližnjih u okvirima vlastitih mogućnosti. Ukratko, Krav Maga je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada.

Za koga su treninzi?

Za sve, nevezano uz dob, spol, kondicijsku spremu i prethodno znanje.
Krav Magu uspješno i zadovoljno prakticiraju polaznici raznih dobnih skupina- najmlađa polaznica ima 3 godine, a najstariji polaznik 68 godina.
Ako želiš biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane, onda su treninzi Krav Maga za tebe. Postoje mješovite grupe za odrasle (muški i ženski polaznici zajedno), grupe samo za žene te grupe za djecu i tinejdžere. Uz te se grupe omogućuju specijalizirani tečajevi i obuke za tjelohranitelje, policiju i vojsku.

Što ako nisam u dobroj fizičkoj kondiciji?

Sukladno dobu u kojem živimo i današnjem načinu života značajan dio populacije nije u aktivnoj fizičkoj formi. Lagan i postupan pristup osigurava da dođete do cilja bez obzira imate li problema s fizičkom kondicijom ili debljinom. I u tim segmentima primijetit ćete značajan napredak.

Smetaju li me prijašnje ozljede i ograničenja te mogu li se ozlijediti na treningu?

Krav Maga sustav osmišljen je da se prilagodi čitavom nizu ograničenja i preduvjeta polaznika, od problema s kralježnicom i zglobovima do raznih drugih nedostataka.
Velika pozornost posvećena je eliminaciji rizika na treningu. Trenirati možete unatoč fizičkim ograničenjima, a kroz trening nam je sigurnost naših polaznika na prvom mjestu.

Što trebam od opreme?

Za početnika su dovoljne obične hlače i majica, dok se od onih koji duže treniraju zahtijeva da imaju majicu i crne hlače.

S obzirom na to da Krav Maga sadrži “kontakt trening” zahtijeva se od učenika da imaju zaštitnu opremu:

  • početnici: štitnik za zube, suspenzor
  • napredne grupe: grappling rukavice (sa slobodnim prstima), štitnici za potkoljenice
Mogu li se ozlijediti na treningu Krav Mage?

Ozljede su moguće prilikom treniranja bilo čega i prilikom bilo koje sportske aktivnosti. U klubu vodimo računa o sigurnosti treninga a s obzirom na to da Krav Maga poučava kako se obraniti, šanse da vas netko ozlijedi su male. Postoji i zaštitna oprema koja je još jedan faktor sigurnosti prilikom treninga. Ako i dođe do ozljede treneri su obučeni kako treba postupiti i što brže vam pomoći.

Hoću li postati mišičava i nabildana trenirajući Krav Magu?

Na Krav Maga Safe & Fit treninzima pazimo da cijelo tijelo jednako radi, a uostalom Krav Maga je sama po sebi takva. Iznenadit ćete se kako prirodno i spontano možete izgubiti masnoću i učvrstiti tijelo. Dobiti ćete snagu i izdržljivost a nikako nabildanost.

Je li Krav Maga nasilna vještina?

Kratko i jasno, ne! Uz Krav Magu steći ćete samo nevjerojatno samopouzdanje. Na treninzima u Martial Arts Osijek centru naučit ćemo vas tehnike koje možete primijeniti i sa silom no na vama je kao individualcu da naučeno znanje i vještine (izvan dvorane) upotrijebite isključivo ako je potrebno zaštititi sebe ili nekoga tko je u opasnosti.

Na treninzima nema nasilja iako se prilikom vježbanja u paru mora oponašati napad kako bi se vježba izvela što sličnije realnim situacijama, jer Krav Maga je i nastala na temeljima stvarnih potreba kao vještina samoobrane.

Koje su prednosti treniranja Krav Mage osim fizičkog napretka?

Ljepota ove vještine je što osim izgradnje tijela, gradite i mentalnu te duhovnu snagu. Ovo je, usudili bismo se reći “plemenita” vještina jer ju koriste najjači i najprofesionalniji policajci i vojnici u svome poslu. U Martial Arts Osijeku ćemo vas naučiti tehnike obrane i napada. Imat ćete fizičke ali i jednako važne psihičke pripreme za obranu od bilo kojeg nasilja i napada. Kroz ovakvu pripremu svakodnevni stres i brige se mogu puno lakše savladati.

Na što se odnosi termin "grupe za žene, Safe & Fit"?

Žene mogu trenirati Krav Maga u grupama s muškim polaznicima, ali imaju izbor trenirati u grupama koje se povećuju radu sa ženama. 
Te su grupe isključivo za žene i usmjerene su svakodnevnim problemima koji zahvaćaju žensku populaciju. Grupe za žene omogućuju treniranje s ostalim ženama koje slično razmišljaju i žele biti: fit, snažnije, jačeg samopouzdanja, spremne na praktičnu samoobranu. Žene vježbanjem jačaju tijelo, uče pravilne udarce i usavršuju svoju fleksibilnost. Obrana svojih voljenih bitan je dio treninga Krav Maga koji pomažu u jačanju samopouzdanja u prijateljskoj atmosferi.

Što nude treninzi za žene po Safe & Fit programu?

Nudi se širok spektar tehnika u različitim uvjetima treninga za polaznice različite dobi, spola i snage. Grade se elementi snage i kondicije pod stresnim vježbama, u slow fightu (laganim sparinzima) i hrvanju. 
Naglasak je na tehnikama samoobrane specifičnima za žene, prepoznavanju opasnosti, prevencijama napada i suočavanju sa stresom. Obrađuju se simulacije najčešćih napada koje žene doživljavaju. Velik dio treninga Krav Maga samoobrane za žene obrana su od jednog ili više napadača, obrana od pokušaja silovanja i otmice. Podučava se obrana od najčešćih udaraca, davljenja, hvatanja i obaranja na zemlju. 
Treninzi obuhvaćaju učestale situacije u kojima rukovanje prijeđe u nasilno potezanje i udarce do, manje čestih, talačkih situacija. Osim samoobrane, uče se i tehnike štićenja treće osobe, odnosno bližnjih osoba.
Uz već spomenute tehnike samoobrane za žene, obuhvaćen je i neizbježni kondicijski element treninga koji je obogaćen rekvizitima te vježbama vlastitom težinom. Uz vježbe koordinacije i oblikovanja, polaznice dodatno grade svoje samopouzdanje osjećajući se i izgledajući dobro. Koncept je takav da se, bez obzira na prethodnu fizičku spremu i znanje, treniranjem stekne potrebna snaga uz fit rezultate vidljive na tijelu.

Na čemu je naglasak Safe & Fit programa?

Intenzivni treninzi Krav Maga bave se tehnikama samoobrane za žene, prepoznavanjem opasnosti i prevencijama napada. Naglasak je na snazi, kondiciji i oblikovanju tijela radi postizanja snage za obranu protiv jačeg napadača, uz fit i zdravo tijelo. 
Vježbe se izvode s rekvizitima, u dinamičnim i kontroliranim uvjetima napada, a polaznice se suočavaju sa stresnim situacijama i uče ih rješavati.

Krav Maga ima i mješovite grupe, koja je razlika?

✔ program i spektar tehnika je ISTI, no redoslijed učenja i naglasak je malo drugačiji. Kroz nekoliko mjeseci treninga obje će grupe naučiti jednak spektar tehnika, a vi možete odabrati koji vam program odgovara.
✔ #SafeandFit grupa kreće od specifičnih napada nad ženama, poput: obrana od udarca, hvatovi za kosu i ruke, gušenja, obrana od pokušaja seksualnog napada; a zatim ide k svim generalnim tehnikama. Dok će mješovite grupe kretati od generalnih tehnika koje se tiču i muškaraca i žena. Oba se programa drže službenog programa KM treninga.
✔ Oba programa imaju kondicijske elemente.
✔ Žene su često izrazito slabije u odnosu na napadača.
Safe & Fit uz korištenje vlastitog tijela i rekvizita (trx, kettlebell, pilates lopte, vijače,…) naglasak stavlja na izgradnji snage za samoobranu i oblikovanju “kritičnih točaka” ženskog tijela. Tako će žene biti spremnije za samoobranu, a pri tom se osjećati izvrsno u vlastitom tijelu.
✔ u mješovitoj grupi možete vježbati s različitim profilom ljudi, između ostalog i sa snažnijim muškarcima, no također jedna od prednosti ženske grupe je: 
kada se oslobodite i jedna drugu naučite napasti bez straha i snažnije, onda ste spremne i obraniti se snažno i bez straha. Tako radimo na FIZIČKOJ i MENTALNOJ spremnosti.
✔ mješovita grupa ima “slow fight” sparinge i hrvanja, dok su u Safe & Fit programu manje zastupljeni.

Zašto je SF grupa 1h, a mješovita 1.5h?

Užurbana svakodnevica sprječava majke, studentice, zaposlene i općenito zauzete žene da pronađu vremena za sebe. SF program je zato krojen da u kraćem vremenu, kroz INTENZIVNIJI tempo rada, žene uspiju organizirati svoje vrijeme i učiniti nešto za vlastito zadovoljstvo i napredak.

Prednosti Krav Maga Safe & Fit treninga:

  • Zavoljet ćete svoj novi izgled bez dijete
  • Redovnim treningom steći ćete zdravu naviku i poboljšati zdravlje
  • Riješit ćete se stresa i steći samopouzdanje
  • Upoznat ćete odličnu ekipu u pozitivnoj atmosferi
  • Iznenadit će vas koliko brzo ćete otopiti masne naslage